Nieuws

Patiëntenverhaal narcolepsie Datum: 03-12-2016

 Lees het verhaal van Linda op mijngezondheidsgids

 Klik op deze link voor meer informatie over onze Facebook pagina.

In het programma Een Vandaag een uitzending over de rechtzaak die ouders van 14 kinderen hebben aangespannen tegen de Nederlandse overheid. De kinderen hebben een ernstige slaapziekte ontwikkeld na de inenting in 2009. Het is voor het eerst dat de Nederlandse overheid aansprakelijk wordt gesteld voor vaccinatieschade. 

 Lees het werkstuk en klik op deze link.

 Kijk in oproepen naar informatie over dit onderzoek.
Nieuw magazine online Datum: 17-04-2016

 Het nieuwe magazine, nr 61, is weer verschenen. Kijk hier voor de online versie.

Op de Internationale Conferentie Narcolepsie gaf G. Mayer een presentatie over de behandelingen van narcolepsie. Hier vind u de presentatie.

Het medicijn dexamfetamine is door de fabrikant uit het assortiment gehaald en daardoor niet meer beschikbaar. Er is nu een geregistreerd product op de markt: Amfexa.Dit product bevat 5 mg dexamfetaminesulfaat, Helaas wordt dit (nog) niet vergoed door de zorgverzekeraar. Het gaat om 30 - 35 euro voor 30 tabletten en dat is een fors bedrag voor de gebruikers. 

Als u hier vragen over heeft adviseren wij u om contact op te nemen met uw behandelend/voorschrijvend arts.

SEIN doet in samenwerking met Kempenhaeghe een wetenschappelijk onderzoek naar de rijbewijskeuringen bij personen met narcolepsie en idiopathische hypersomnie.

Lees verder >> 

 U kunt nu informatie inwinnen of zich aanmelden bij Beer advocaten omtrent het proces wat zij gaan voeren tegen de overheid in het kader van Pandemrix gerelateerde narcolepsie. Kijk bij oproepen voor meer informatie.

 Op 22 december jl. bij het programma Eenvandaag was er aandacht voor kinderen de ziek zijn geworden door inenting tegen de Mexicaanse griep. Klik hier de aflevering.
Nieuw magazine Datum: 22-12-2015

 Het nieuwe magazine nr 60 is uit en deze kunt u online bekijken. Klik op de afbeeling voor de PDF.