Ga naar hoofdinhoud
Mijn NVNWord lid

Het slaap-waakcentrum van SEIN in Heemstede is op zoek naar proefpersonen met narcolepsie type 1 voor een onderzoek naar motivatie en sociale veerkracht bij narcolepsie.

Achtergrond:
Recent onderzoek heeft een afname gevonden van een bepaalde cel-groep in de hersenen van mensen met narcolepsie. Met deze studie willen wij onderzoeken of de afname van de cellen een rol speelt bij de klachten die horen bij narcolepsie.

Wat meedoen inhoudt:
U komt eenmalig naar slaap-waakcentrum SEIN in Heemstede waar u deelneemt aan een test om sociale veerkracht te meten. Voor en na de test vragen wij u enkele vragenlijsten in te vullen en worden er bloedafnames gedaan. Ook wordt uw hartslag gemeten. Meedoen aan het onderzoek duurt in totaal ongeveer 4 uur.

Wij zijn op zoek naar:
– Volwassenen tussen 18 en 64 jaar oud
– Met de diagnose narcolepsie type 1
– Roken: maximaal 5 sigaretten per dag

Bij deelname ontvangt u €50.- en een reiskostenvergoeding. Interesse of vragen? Stuur dan vrijblijvend een mail naar Marieke Vringer (mvringer@sein.nl), een van de onderzoekers die betrokken is bij dit onderzoek. Zij zal hierna z.s.m. contact met u opnemen om meer toelichting te geven en uw vragen te beantwoorden.

Back To Top