Skip to content
Mijn NVNWord lid
Datum: 12 oktober 2024 Tijd: 11:30 - 14:00

Beste leden,

In oktober 2024 bestaat de narcolepsievereniging 40 jaar. Om bij het Nederlands publiek meer bekendheid te geven aan narcolepsie, hebben we een hilarische actie bedacht:

Op zaterdag 12 oktober gaan we een flashmob organiseren op De Dam in Amsterdam. Een flashmob is een plotselinge verrassingsactie van een grote groep mensen in het openbaar.

Het is een symbolische keuze om deze actie uit te voeren op de Dam. De Dam is al eerder verbonden geweest met ‘slaap’ vanwege de Damslapers die eind jaren ’60 in de zomermaanden op de Dam sliepen.

Op zaterdag 12 oktober 2024 om 11:30 uur verzamelen we in een theatercafé in de buurt van de Dam. Vandaaruit gaan we naar de Dam waar we klokslag 12 uur allemaal op de grond gaan liggen en ongeveer 10 minuten blijven liggen, alsof we slapen. De deelnemers dragen een T-shirt met een pakkende tekst.

Vanuit de NVN wordt gezorgd voor begeleiding die het publiek d.m.v. folders kan informeren over narcolepsie. Ook zorgen we voor een centraal info-punt en voor persberichten.

Om deel te nemen aan deze actie hoef je geen narcolepsie te hebben. Dus ook partners, familieleden en vrienden: iedereen is welkom om mee te doen met deze actie! Want we hopen op zoveel mogelijk deelnemers!

Na afloop van de actie willen we met elkaar een broodje eten en napraten in hetzelfde café waar we die ochtend bij elkaar gekomen zijn. We zorgen ook voor taart, want wie jarig is trakteert!

Aanmelden kan tot 4 september 2024.
Houd er rekening mee dat er kosten gemaakt worden voor t-shirt en lunch. Indien jij of een van je gasten toch verhinderd zijn meld dit dan uiterlijk 1 week van tevoren!

Bij aanmelding ga je akkoord met gebruik van beeldmateriaal dat die dag gemaakt wordt door de NVN.

Back To Top