Skip to content
Mijn NVNWord lid
Datum: 01 april 2023 Tijd: 10:30 - 17:00

Zaterdag 1 april 2023: bezoek aan het Philips Museum in Eindhoven met lunch.

Nee, dit is geen grap! Op zaterdag 1 april hebben we een NVN-activiteit midden in Eindhoven bij het Philips Museum. Een leuk en informatief uitje! Hier zie je hoe Philips innovatieve technologie inzet voor maatschappelijke veranderingen, maar je ziet ook hoe in 1891 de eerste gloeilamp werd gemaakt.

Lampjes Speurtocht of Mission Eureka

Het museum is zowel voor kinderen als voor volwassenen het bezoeken meer dan waard! Naast het bekijken van een van de tentoonstellingen (zie de website Philips Museum | Philips) zijn er allerlei ontdekkingstochten. Kinderen van 4 tot en met 8 jaar kunnen de Lampjes Speurtocht doen en gaan dan -samen met hun ouders en met een speciale UV-zaklamp- op zoek naar verborgen tekens in het museum. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen in een team van 2, 3 of 4 personen Mission Eureka spelen, een innovatief groepsspel met acht verschillende challenges die ze samen met hun ouders proberen op te lossen.

Ontmoeting bij het Douwe Egberts-café

We ontmoeten elkaar om 10.30 uur bij het Douwe Egberts-café, Vrijstraat 7 in Eindhoven, voor een kop koffie of een kop thee. Vandaar lopen we naar het museum (op 2 minuten afstand), dat om 11 uur open gaat. Je kunt in het museum kiezen voor een speurtocht, het groepsspel of het museum met een audiotour bekijken. Om 12.30 uur kunnen we in een aparte ruimte (niet in het museumcafé) met elkaar lunchen. Als je wilt, kun je ook na de lunch nog tot 17.00 uur in het museum blijven of een wandeling door gezellig Eindhoven maken.

Je kunt je, tot en met zaterdag 18 maart a.s. opgeven via onderstaand aanmeldformulier waarop je o.a. kunt invullen met hoeveel mensen je komt en aan welke ontdekkingstochten je wilt meedoen (zodat wij de UV-lampen of de Ipads kunnen reserveren).

Praktische zaken

Verzamelpunt: Om 10.30 uur bij Douwe Egberts-café, Vrijstraat 7, Eindhoven

Museumadres: Emmasingel 31, Eindhoven, vanaf 11.00 uur. Het museum is goed toegankelijk voor minder validen; er is een rolstoel aanwezig.

Bereikbaarheid: Vanaf NS-station 10 minuten lopen, of een OV-fiets huren. Het DE-café (evenals het museum) is ook per bus bereikbaar (uitstaphalte Vrijstraat). In de omgeving kun je alleen betaald parkeren. Onder het PSV-stadion (10 minuten lopen) kun je goedkoper parkeren.

Openingstijden Philips Museum: 11.00 – 17.00 uur

Kosten: Lid met begeleider: gratis. Familie-lidmaatschap: gezin gratis. Niet leden: €15,00 per persoon.

TIP: Word lid voor €27,50 per persoon of voor €55,00 als familie en geniet van nog meer gratis activiteiten en de magazines e.d.!

 

Back To Top