Skip to content
Mijn NVNWord lid
Datum: 27 januari 2024 Tijd: 10:30 - 14:00

Op zaterdag 27 januari 2024 gaan we naar Royal Delft in Delft, de bijna 400 jaar oude fabriek van Delfts Blauw aardewerk, om onze eigen tegel te beschilderen! Ontdek hoe het wereldberoemde aardewerk wordt gemaakt en creëer je eigen kunstwerk. Je kunt ook inspiratie opdoen van de voorbeelden die er zijn. Je schildert met de traditionele zwarte verf en bij het afbakken verandert de kleur in het bekende Delfts blauw. Het afbakken van het tegeltje kost twee weken en als het klaar is wordt het aan je opgestuurd.

We verzamelen om 10.30 uur bij Royal Delft en drinken eerst een kop koffie of thee met wat lekkers erbij. Vanaf 11.00 uur tot 12.30 uur wordt de workshop tegels schilderen gehouden en daarna is er tijd voor de lunch. Als je wilt, kun je daarna de fabriek en het museum nog bekijken, maar je kunt natuurlijk ook zelf een stadswandeling door Delft uitstippelen.

Het adres van Royal Delft is Rotterdamseweg 196 in Delft. Er zijn (betaalde) openbare parkeerplekken. Je kunt vanaf Centraal station Delft met bus 40 (richting R’dam) uitstappen bij de bushalte Jaffalaan, dan is het nog 1 minuut lopen, maar je kunt ook vanaf het station lopen in ongeveer 15 minuten.

Het is leuk deze workshop met een aantal NVN-leden samen te doen. Als je lid bent, kun je je, met een begeleider samen, gratis opgeven voor deze activiteit. Aanmelden kan tot uiterlijk vrijdag 19 januari 2024. Bedenk wel dat het organiseren van deze workshop geld kost. Als je niet tijdig afzegt, zijn we genoodzaakt kosten voor de lunch in rekening te brengen.

Back To Top